Παγωτό σοκολάτα

pagoto sokolata 8

Ένα παγωτό σοκολάτα με πολύ εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι.

 

Υλικά:

400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%,

ένα κουτί γάλα ζαχαρουχο Νουνού,

ένα ποτηράκι του κρασιού γάλα,

250 γραμμάρια  κουβερτούρα,

ένα σφηνάκι ζάχαρη άχνη,

1 σφηνάκι λικέρ.

 

 

Εγώ από πάνω έριξα λίγη πολύχρωμη τρούφα, εσείς μπορείτε να ρίξετε και αμύγδαλα, φλύδες σοκολάτας, σιρόπι βύσσινο… ότι θέλετε!!!!!

παγωτο σοκολατα ευκολο 2

Βήμα 1.

 Χτυπάμε την κρέμα πολύ καλά να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε χτυπώντας το γάλα, τη ζάχαρη άχνη, το λικέρ και μετά την κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν Μαρί. 

pagoto sokolata 5

Βήμα 2.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου. Μόλις κοντεύει να παγώσει το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι καλά.

pagoto sokolata 7

Είναι ένα παγωτό φανταστικό και πολύ γλυκό αν σας αρέσει έτσι.

Έτοιμο το αφράτο παγωτό 4 ώρες στην καταψυξη. Σερβίρουμε με ξηρούς καρπούς, ή σιρόπι ή τρούφα ή μπισκότα. . Μπορούμε να βάλουμε μέσα ξηρούς καρπούς, ή κομματάκια σοκολάτας.