Κρέμα Καραμελέ

ΣΥΝΤΑΓH ΚΛΑΣΙΚH ΠΟΛY ΠΑΛΙA.

ΕΝΑ ΥΠEΡΟΧO ΜΟΝΑΔΙΚO ΓΛYΚΙΣΜΑ!!!!

 

ΥΛΙΚΑ:

700 γραμμάρια γάλα φρέσκο,

ζάχαρη 250 γραμμάρια 

(100 για την καραμέλα +150 για την κρέμα)

5 αυγά,

3 σταγόνες λεμόνι,

2 κ.σ. νερό.

Κρέμα καραμελέ 4
Κρέμα καραμελα

1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 100 γραμμάρια ζάχαρη, τις σταγόνες χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. νερό και αφήνουμε να βράσει να γίνει καφέ (όχι σκούρο γιατί πετρώνει).

Κρέμα καραμελέ

2. Με προσοχή το ρίχνουμε σε φόρμα ή ταψάκι μικρό και το γυρίζουμε να πάει και στα τοιχώματα. Αφήνουμε στην άκρη. 

Κρέμα καραμελέ 1

3. Σε λεκάνη χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα 150 γραμμάρια ζάχαρη με τα αυγά. Μετά ρίχνουμε το γάλα κρύο (από το ψυγείο). 

4. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και το ρίχνουμε στην φόρμα μας.

Κρέμα καραμελέ 2

5. Έχουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε ένα ταψί με νερό και βάζουμε μέσα την φόρμα (μπαιν Μαρί).

Κρέμα καραμελέ 3

6. Ψήνουμε για τρία τέταρτα. Μετά αφήνουμε να κρυώσει τελείως και βάζουμε την πιατέλα μας πάνω στην φόρμα και γυρίζουμε με προσοχή. 

Είναι υπέροχη!!!!