1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 100 γραμμάρια ζάχαρη, τις σταγόνες χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. νερό και αφήνουμε να βράσει να γίνει καφέ (όχι σκούρο γιατί πετρώνει).
2. Με προσοχή το ρίχνουμε σε φόρμα ή ταψάκι μικρό και το γυρίζουμε να πάει και στα τοιχώματα. Αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε λεκάνη χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα 150 γραμμάρια ζάχαρη με τα αυγά. Μετά ρίχνουμε το γάλα κρύο (από το ψυγείο).
4. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και το ρίχνουμε στην φόρμα μας.
5. Έχουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε ένα ταψί με νερό και βάζουμε μέσα την φόρμα (μπαιν Μαρί).
6. Ψήνουμε για τρία τέταρτα. Μετά αφήνουμε να κρυώσει τελείως και βάζουμε την πιατέλα μας πάνω στην φόρμα και γυρίζουμε με προσοχή.