Τα κορόμηλα είναι πολύ νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα που ευδοκιμούν πολύ στην Ελλάδα.
Όσοι έχετε κορμηλιά στον κήπο σας ξέρετε ότι είναι πολύ γενναιόδωρο δέντρο.
Αυτή η συνταγή μαρμελάδας αξιοποιεί στο έπακρο την ετήσια συγκομιδή σας!
Υλικά:
Δύο κιλά κορόμηλα κόκκινα και κίτρινα (ή ότι έχετε),
ενάμιση κιλό ζάχαρη (ή πιο λίγη αν δεν την θέλετε πολύ γλυκιά),
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Έγινε τόσο ωραία!!! Οι φλουδίτσες θυμίζουν ροδοζάχαρη!!
Ακόμα και σε παγωτό πάνω ταιριάζει!!!
Μην βάζετε κανελογαρύφαλα, αφήστε το φρούτο να αναδείξει το άρωμά του.
Νόστιμη και υγιεινή!!!
1. Πλένουμε πολύ καλά τα κορόμηλα, τα κόβουμε κομματάκια, και τα βάζουμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη.
2. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο ένα βράδυ ή 5-6 ώρες. Θα δείτε τότε ότι έβγαλαν πολύ νερό.
3. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε αλλά δεν φεύγουμε από πάνω γιατί φουσκώνει και μπορεί να χυθεί.
4. Όταν κρυώσει λίγο ξαναβάζουμε στην φωτιά άλλα 20 λεπτά ανακατεύοντας.
5. Αφήνουμε πάλι δεύτερη φορά και ξαναβάζουμε στην φωτιά ώσπου να δέσει.
6. Μην περιμένετε να πήξει, θα το καταλάβετε όταν κρυώσει. Εγώ τα έβαλα τρεις φορές από 20 λεπτά, μετά τα άφησα στο σβηστό μάτι ακόμα 10 λεπτά.
7. Έριξα στο τέλος το λεμόνι. Ήταν εντάξει.
8. Έβαλα την ζεστή μαρμελάδα μου σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα και τα έβαλα ανάποδα και για 24 ώρες, δεν τα πείραξα.