Μαρμελάδα Πορτοκάλι

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΥΠΕΡΟΧΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!

ΥΛΙΚΑ:

7 πορτοκάλια μέρλιν ή νοβελίνες καλά γινωμένα (1300 γρμ),
1 κιλό ζάχαρη,
μισό λεμόνι χυμό,

ένα μήλο άγουρο και σκληρό (όσο γίνεται).

Δεν ρίχνουμε καθόλου νερό.


Είναι φανταστική, σαν να τρώτε πορτοκάλι. 

Επίσης μην ρίξετε αρώματα Π.χ. βανιλιες κ.λ.π., θα χαλάσετε την μυρωδιά του πορτοκαλιού.
Ό,τι ερωτήσεις δεκτές.
μαρμελαδα πορτοκαλι 8
μαρμελαδα πορτοκαλι 1

1. Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε τα τυχών σημάδια ή σκληράδια.

μαρμελαδα πορτοκαλι 2

2. Αφήνουμε το μέσα τους σε λεκάνη στο ψυγείο.

μαρμελαδα πορτοκαλι 3

3. Βάζουμε τις φλούδες, ως έχουν, σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν για ένα τέταρτο.

μαρμελαδα πορτοκαλι 4

4. Χύνουμε το νερό και βάζουμε άλλο κρύο, ξαναβράζουμε άλλα δέκα λεπτά και χύνουμε και αυτό το νερό.

5. Μετά σε φρέσκο νερό αφήνουμε τις φλούδες όλη νύχτα, αλλάζοντας 2 φορές το κρύο πλέον νερό.

6. Το πρωί αδειάζουμε τις φλούδες στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
 
7. Τώρα βγάζουμε τα πορτοκάλια τα καθαρισμένα από το ψυγείο, καθαρίζουμε τα τυχών σκληράδια και κουκούτσια αν υπάρχουν.
 
8. Στο μούλτι (Φωτογραφίες), λιώνουμε τα φρέσκα πορτοκάλια, τις φλούδες στιμένες και το μήλο, πολύ καλά.
μαρμελαδα πορτοκαλι 5

9. Μετά βάζουμε το υλικό μας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε (μπορείτε να βάλετε και πιο λίγη ζάχαρη).

10. Βάζουμε στο μάτι στο 2 παλιά κουζίνα, αφήνουμε να βράσει ένα τέταρτο ανακατεύοντας.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΙΤΣΙΛΑΕΙ, γι αυτό σκεπάζουμε με την σίτα (Φωτογραφίες).
μαρμελαδα πορτοκαλι 6

11. Σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, και αφήνουμε πάνω στο σβηστό μάτι την επόμενη μισή ώρα.

12. Κάνουμε τη δοκιμή (βλέπε παρακάτω εικόνα) και αποφασίζουμε αν είναι έτοιμη ή όχι.

13. Αν δεν είναι βράζουμε λίγα λεπτά ακόμα ανάλογα.

μαρμελαδα πορτοκαλι 7
Δοκιμή:
Ρίχνουμε σε πιάτο λίγο και με την κουτάλα χαράζουμε ‘δρόμο’, (Φωτογραφία). Αν δεν ενωθούν είναι έτοιμη.