Μαρμελάδα μούσμουλο

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!


ΥΛΙΚΑ: 

1 κιλό μούσμουλα καθαρισμένα, 

800 γραμμάρια ζάχαρη, 

2 φλούδες λεπτές από λεμόνι γύρω στα 4 εκατοστά η κάθε μία, 

χυμό από μισό λεμόνι, 

3 βανίλιες,

Νερό ΚΑΘΟΛΟΥ. 

Μαρμελάδα μούσμουλο 8
Μαρμελάδα μούσμουλο 7

ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ, ΕΤΥΧΕ!!!

Εγώ κατά λάθος έλιωσα και τις φλούδες λεμονιού που είχα βάλει μέσα στην κατσαρόλα για άρωμα και κατάλαβα ότι έγινε καλύτερη!! 

 

Μαρμελάδα μούσμουλο 6

1. Πλένουμε τα μούσμουλα.

Μαρμελάδα μούσμουλο 3

2. Tα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα, από τα κουκούτσια και την εσωτερική σκληρή μεμβράνη (φωτογραφία).

Μαρμελάδα μούσμουλο 5

3. Τα ζυγίζουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. 

Μαρμελάδα μούσμουλο 4

4. Βάζουμε την κατσαρόλα 4-5 ώρες στο ψυγείο. 

5. Μετά την βγάζουμε και βλέπουμε ότι έβγαλε νερό.

Μαρμελάδα μούσμουλο 2

5. Την βάζουμε σε δυνατή φωτιά (στο 3 παλιά κουζίνα), ρίχνουμε και τις φλούδες και καθόμαστε από πάνω. Δεν φεύγουμε γιατί μπορεί να φουσκώσει. 

6. Αφήνουμε να βράσουν ένα τέταρτο ανακατεύουμε που και που, μετά ξαφρίζουμε λίγο στις άκρες αν χρειαστεί. 

Μαρμελάδα μούσμουλο 1

7. Μόλις μισοκρυώσει αλέθουμε λίγο με το ραβδομπλέντερ. (Αν δεν έχετε, κόψτε τα από την αρχή πολύ μικρά κομματάκια), τα ξαναβάζουμε στην φωτιά άλλα 5 λεπτά ή λίγο ακόμα για να πήξει λίγο ακόμα, ρίχνουμε τις βανίλιες και τέλος το χυμό.