2 φλούδες λεπτές από λεμόνι γύρω στα 4 εκατοστά η κάθε μία,
χυμό από μισό λεμόνι,
3 βανίλιες,
Νερό ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ, ΕΤΥΧΕ!!!
Εγώ κατά λάθος έλιωσα και τις φλούδες λεμονιού που είχα βάλει μέσα στην κατσαρόλα για άρωμα και κατάλαβα ότι έγινε καλύτερη!!
1. Πλένουμε τα μούσμουλα.
2. Tα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα, από τα κουκούτσια και την εσωτερική σκληρή μεμβράνη (φωτογραφία).
3. Τα ζυγίζουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
4. Βάζουμε την κατσαρόλα 4-5 ώρες στο ψυγείο.
5. Μετά την βγάζουμε και βλέπουμε ότι έβγαλε νερό.
5. Την βάζουμε σε δυνατή φωτιά (στο 3 παλιά κουζίνα), ρίχνουμε και τις φλούδες και καθόμαστε από πάνω. Δεν φεύγουμε γιατί μπορεί να φουσκώσει.
6. Αφήνουμε να βράσουν ένα τέταρτο ανακατεύουμε που και που, μετά ξαφρίζουμε λίγο στις άκρες αν χρειαστεί.
7. Μόλις μισοκρυώσει αλέθουμε λίγο με το ραβδομπλέντερ. (Αν δεν έχετε, κόψτε τα από την αρχή πολύ μικρά κομματάκια), τα ξαναβάζουμε στην φωτιά άλλα 5 λεπτά ή λίγο ακόμα για να πήξει λίγο ακόμα, ρίχνουμε τις βανίλιες και τέλος το χυμό.