Το ίδιο μπορεί να γίνει με το πορτοκάλι.
1. Ξύνω ελαφρά τα λεμόνια πάνω πάνω.
2. Κόβω τα λεμόνια στην μέση, τα στίβω
3. Βάζω τον χυμό τους σε θήκες για παγάκια και σε μικρά πολυμπάγκ, τα βάζω στον καταψύκτη να τα έχω για τα φαγητά μου αργότερα.
4. Μαζεύω και το ξύσμα σε πολυμπάγκ και το βάζω στην κατάψυξη για να το έχω για κέικ, σούπες κ.λ.π.
Δεν πετάμε τίποτα!! Θα μας χρειαστεί ο χυμός τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν θα υπάρχουν Ελληνικά λεμόνια!
5. Παίρνω τις στημένες λεμονόκουπες, τις ξανακόβω στην μέση και έχω πλέον 8 κομμάτια.
6. Τώρα τα κόβω λωρίδες (Φωτογραφίες).
7. Τα ξεπλένω και τα βάζω σε μπόλικο νερό να βράσουν ένα τέταρτο.
8. Αδειάζω το νερό και βάζω άλλο κρύο ξαναβράζω άλλο ένα τέταρτο.