Κουλουράκια πορτοκάλι με αμμωνία

ΚΟΥΛΟΥΡAΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟY ΜΕ ΑΜΜΩΝIΑ!!!!!

ΤEΛΕΙΑ!!!!! ΜΟΝΑΔΙΚA!!!!!!!! ΝΗΣΤIΣΙΜΑ

Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο,
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτηράκι του κρασιού λικέρ πορτοκάλι ή άλλο ποτό,
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αμμωνία,
1 χαρτάκι μπαίκιν,
1 χαρτάκι βανίλια,
ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
1 κ.γ. γεμάτο κανέλλα,
μισό κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια με 1 κιλό.
Παξιμάδια πορτοκάλι με αμμωνία 3
Παξιμάδια πορτοκάλι με αμμωνία 1
1. Χτυπάμε πολύ καλά το λάδι μόνο του και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη.
 
2. Χτυπάμε καλά να ασπρίσει.
 
3. Μετά ρίχνουμε την αμμωνία μέσα στο χυμό πορτοκάλι (πάνω από την λεκάνη γιατί φουσκώνει και χύνεται).
 
4. Μετά το ποτό, το ξύσμα, τα μυρωδικά και τέλος το αλεύρι.
 
5. Η ζύμη να είναι μαλακιά ίσα να πλάθεται.
 
6. Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
 
7. Μετά πλάθουμε κουλουράκια μικρά, διότι φουσκώνουν αρκετά.
 
8. Λαδώνουμε τα ταψιά ελάχιστα ή βάζουμε αντικολλητικό χαρτί καλύτερα.
 
9. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
 
Είναι αφράτα και τρίβουν είναι υπέροχα!!!!