Ελιές χαραχτές 2η συνταγή.
Πλένω πολύ καλά τις ελιές, τις χαραζω τις μεγάλες δύο χαρακιές, τις μικρές μία.
Απαλό χάραγμα, όχι μέχρι το κουκούτσι.
Τις βάζω σε λεκάνη με νερό για 20 μέρες.
Προσέξτε τώρα:
Τις δέκα πρώτες μέρες αλλάζω το νερό κάθε μέρα.
Τις άλλες δέκα δεν το αλλάζω και προσθέτω λίγο αλάτι.
Δηλαδή στο ένα κιλό ελιές ένα κουταλάκι του γλυκού.
Τις άλλες δέκα δεν το αλλάζω και προσθέτω λίγο αλάτι.
Δηλαδή στο ένα κιλό ελιές ένα κουταλάκι του γλυκού.
Μετά τις 20 μέρες, τις στραγγίζω, τις αλατίζω με αλάτι χονδρό, όπως αλατίζουμε την σαλάτα λίγο παραπάνω να πάει παντού, ρίχνω λάδι αρκετό και λίγο ξύδι, φέτες λεμόνι, ρίγανη λίγη ξερή αν έχετε και φρέσκια μερικές φουντίτσες, μερικά σέλινα ή ότι άλλο θέλετε.