Αγγουράκια τουρσί

Αγγουράκια τουρσί 2
Αγγουράκια τουρσί

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολα.

Για δυο βάζα 2 κούπες βάζω:
 
2 κούπες του τσαγιού νερό
1 κούπα ξύδι,
1 κ.σ. αλάτι χονδρό,
1 κ.σ. ζάχαρη.
Τα βράζουμε πέντε λεπτά.
 
Αποστειρώνω βαζάκια:
Στους 100 βαθμούς στο φούρνο 
βάζω καλοπλυμμένα βαζάκια
μπρούμητα σε ένα ταψί
να ακουμπάνε σε καθαρή πετσέτα
για μισή ώρα.
 
1. Κόβουμε ροδέλες τα αγγουράκια.

2. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε ένα τέταρτο.

3. Μετά τα τοποθετούμε στο ζεστό βάζο.

4. Γεμίζουμε με την ζεστή αλλά όχι καυτή άλμη.

5. Ρίχνουμε ένα κλαράκι άνηθο,
ένα δόντι σκόρδο,
λίγα πιπέρια κόκκους

6. Kλείνουμε σφικτά αφήνοντας τα μπρούμητα 24 ώρες.

Είναι έτοιμα!

Γράψτε το δεν θα το βρείτε…
Αγγουράκια τουρσί