Αν έχετε δικές σας αγκινάρες ή αγοράστε όταν είναι πολύ φτηνές, αποθηκεύστε Στον καταψύκτη άγριες ή και ήμερες αγκινάρες για όλο το χρόνο.
Φορέστε γάντια αυτά που είναι ύφασμα και πλαστικό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό.
Ρίχνουμε 2 κ. σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε, στίβουμε 1 λεμόνι μεγάλο.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, ως συνήθως, και τις τρίβουμε με λεμόνι.
Όταν τελειώσει το καθάρισμα, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για 10 λεπτά ή μόλις δούμε πως ασπρίσανε (Προσοχή γιατί φουσκώνουν).
Αποσύρουμε από την φωτιά αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να κρυώσουν λίγο και αδειάζουμε στο σουρωτήρι.
Όταν κρυώσουν τις βάζουμε σε πολυμπάγκ. Αν έχετε καταψύκτη καλύτερα.
Αυτά για τις άγριες αγκινάρες, για τις ήμερες πιο λίγος χρόνος. Όταν ερθη ο καιρός να τις μαγειρέψετε να τις βάζετε στο τέλος, 20 λεπτά φτάνουν.
Είναι υπέροχες και κατεψυγμένες.