αγκινάρες κατάψυξη

Αν έχετε δικές σας αγκινάρες ή αγοράστε όταν είναι πολύ φτηνές, αποθηκεύστε Στον καταψύκτη άγριες ή και ήμερες αγκινάρες για όλο το χρόνο.

αγκινάρες κατάψυξη 6
αγκινάρες κατάψυξη 1

Φορέστε γάντια αυτά που είναι ύφασμα και πλαστικό. 

Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό.

αγκινάρες κατάψυξη 2

Ρίχνουμε 2 κ. σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε, στίβουμε 1 λεμόνι μεγάλο. 

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, ως συνήθως, και τις τρίβουμε με λεμόνι. 

αγκινάρες κατάψυξη 4

Όταν τελειώσει το καθάρισμα, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για 10 λεπτά ή μόλις δούμε πως ασπρίσανε (Προσοχή γιατί φουσκώνουν). 

αγκινάρες κατάψυξη 3

Αποσύρουμε από την φωτιά αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να κρυώσουν λίγο και αδειάζουμε στο σουρωτήρι. 

αγκινάρες κατάψυξη 7

Όταν κρυώσουν τις βάζουμε σε πολυμπάγκ. Αν έχετε καταψύκτη καλύτερα.

αγκινάρες κατάψυξη 5

Αυτά για τις άγριες αγκινάρες, για τις ήμερες πιο λίγος χρόνος. Όταν ερθη ο καιρός να τις μαγειρέψετε να τις βάζετε στο τέλος, 20 λεπτά φτάνουν.

Είναι υπέροχες και κατεψυγμένες.