αλυσιβα

Αλυσίβα

Η αλυσίβα είναι απαραίτητο συστατικό για πολλές παλιές συνταγές

Σε μπρίκι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας στάχτη από ξύλα, το βράζουμε λίγο (προσοχή φουσκώνει).

Αν δεν έχουμε στάχτη μπορούμε να κάψουμε στο τζάκι ξύλα και να περιμένουμε να πάρουμε τη στάχτη.

Προσοχή τα ξύλα να είναι καλής ποιότητας.

Μετά σουρώνουμε 3 φορές με ψιλό τουλπάνι.

Αφήνουμε να κρυώσει και να κατακάτσει η στάχτη και παίρνουμε μόνο το πάνω πάνω.

Αν δεν έχετε δεν πειράζει, παραλείψτε την.