Έτσι ακριβώς το έφτιαχναν παλιά στην Τέμενη.
Υλικά:
μισό κιλό ή παραπάνω αρακάς ξεφλουδισμένος φρέσκο ή κατεψυγμένο,
8 αγκινάρες άγριες καθαρισμένες,
ένα ματσάκι μάραθο (εμείς εδώ βάζουμε μόνο τις καρδούλες τις τρυφερές),
μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο,
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 ποτήρι νερό που μέσα έχουμε διαλύσει 1 κουταλιά της σούπας πάστα δηλαδή πελτέ ντομάτας,
αλάτι και πιπέρι.
Τίποτα άλλο.