Μπατζίνα

Μπατζίνα ή κολοκυθόπιτα γυμνή ή ξυπόλητη ή χωρίς φύλλο.

batzina 6
batzina 8
batzina 7
5-6 κολοκυθάκια μικρά ή μεγαλύτερα (πιο λίγα),
ένα κρεμμύδι ξερό τριμμένο,
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 φλυτζανακι γάλα,
1 ποτήρι αλεύρι (ότι να’ναι),
ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι,
φέτα 1/4,
λίγο τριμμένο τυρί άλλο (εγώ πεκορίνο),
δυόσμο 10 φύλλα ψιλοκομμένο,
μαϊντανό μισό ματσάκι ψιλοκομμένο,
άνηθο μισό ματσάκι ψιλοκομμένο,
4 αυγά,
μισό πράσο ψιλές ροδέλες,
λίγη τριμμένη φρυγανιά για τον πάτο του ταψιού.

Όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Είναι πολύ νόστιμη.

batzina 1
batzina 2

Βήμα 1

Τρίβουμε το ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη, το κολοκύθι στον τρίφτη (Φωτογραφίες).

batzina 3

Βήμα 2

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια χλωρά και ξερό, το πράσο, μετά βάζουμε το κολοκύθι και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί τα πολλά νερά του.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

batzina 4

Βήμα 3

Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα, το αλεύρι σιγά σιγά, τα αυγά καλά χτυπημένα, τα μυρωδικά, την φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια με το χέρι, πιπέρι και αλάτι με προσοχή (αναλόγως πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας), το γάλα.

batzina 5

Βήμα 4

Γίνεται ένας χυλός πυκνός. Σε ταψάκι ξέβαθο (εδώ 30 νούμερο), λαδώνω και ρίχνω φρυγανιά τριμμένη κάτω. Το στρώσω με την μαρίζ και πάνω τρίβω τυρί.
Ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς (στο πάνω και κάτω παλιός φούρνος) στην σχάρα στο κάτω μέρος του φούρνου.