Κρεμ Μπρουλέ 7

Κρεμ Μπρουλέ

Η Κρεμ Μπρουλέ (Crème Brûlée) είναι ένα εκλεπτυσμένο γαλλικό επιδόρπιο, το οποίο αποτελείται από μια πλούσια, κρεμώδη βάση βανίλιας και καλύπτεται με μια τραγανή, καραμελωμένη επιφάνεια ζάχαρης. Το όνομά της σημαίνει “καμένη κρέμα” στα γαλλικά, αναφερόμενο στην καραμελοποίηση της ζάχαρης που δημιουργεί μια χαρακτηριστική κρούστα, προσθέτοντας μια ευχάριστη αντίθεση υφής με την απαλή κρέμα από κάτω. Σερβίρεται συνήθως σε μικρά, πυρίμαχα μπολ και αποτελεί ένα αγαπημένο επιδόρπιο για επίσημα γεύματα και ειδικές περιστάσεις.

Φυσικά! Ακολουθεί η σουλουπωμένη συνταγή για Κρεμ Μπρουλέ:

 

 

# Κρεμ Μπρουλέ (Crème Brûlée – Καμένη Κρέμα)

 

## Υλικά για 3 κρέμες:

– 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος (400 γρμ.), 35%

– 100 γραμμάρια ζάχαρη

– 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καστανή για την επικάλυψη

– 3 κρόκοι μεγάλων αυγών

– 2 βανίλιες

 

 

### Προετοιμασία Κρέμας

1. **Ζέσταμα Κρέμας Γάλακτος**: Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την κρέμα γάλακτος με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για να μείνει ζεστή, όχι να κρυώσει.

 

### Προετοιμασία Μίγματος Αυγών

2. **Χτύπημα Κρόκων**: Χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ χειρός τους κρόκους των αυγών και σιγά σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.

 

### Συνδυασμός Μιγμάτων

3. **Ενσωμάτωση Κρέμας**: Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεστή (όχι καυτή) κρέμα γάλακτος στο μίγμα των κρόκων, χτυπώντας καλά με σύρμα. Μαγειρεύουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.

 

### Ψήσιμο

4. **Μεταφορά σε Μπολ**: Αδειάζουμε το μίγμα σε τρία πυρίμαχα μπολ.

5. **Μπεν Μαρί**: Τοποθετούμε τα μπολ σε ένα ταψί και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση των μπολ.

6. **Ψήσιμο**: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.

 

### Τελική Επεξεργασία

7. **Κρύωμα και Ψύξη**: Βγάζουμε τα μπολ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

 

### Σερβίρισμα

8. **Καραμελοποίηση Ζάχαρης**: Όταν είναι έτοιμα για σερβίρισμα, ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη (ή κανονική) πάνω σε κάθε κρέμα. Με ένα φλόγιστρο, καίμε τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα. Αν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε τα μπολ για λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου.

 

Απολαύστε την κρεμ μπρουλέ σας με την τραγανή καραμελωμένη επιφάνεια και την πλούσια, κρεμώδη υφή της!

 

 

Καλή σας απόλαυση!

Κρεμ Μπρουλέ 5
Κρεμ Μπρουλέ 1

Βήμα 1:

Ετοιμάζουμε το μείγμα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Κρεμ Μπρουλέ 3

Βήμα 2:

Ψήνουμε σε μπαιν μαρί.

Κρεμ Μπρουλέ 6

Βήμα 3:

Αφού κρυώσει φτιάχνουμε την καραμέλα.