2. Tα κόβουμε στη μέση και πιέζουμε ελαφρά να βγουν τα κουκούτσια τους. Αν μείνει κανένα θα βγει μόνο του στο βράσιμο.
3. Αφήνουμε όλη νύχτα αλλάζοντας το νερό άλλη μια φορά. Άν σας αρέσουν να είναι λίγο πικρά μην τα βράσετε δύο φορές.
4. Μετά τα στραγγίζουμε και στο μούλτι τα λιώνουμε μαζί και το μήλο. Δεν λιώνουν τελείως έχουν μικρούτσικα κομματάκια, εμένα έτσι μου αρέσει η μαρμελάδα. Αν θέλετε να λιώσουν εντελώς χρησιμοποιήστε το ραβδομπλέντερ.
5. Βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα με μισό ποτήρι νερό, και την ζάχαρη.
6. Τα βράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά ή ώσπου να πήξει. Προσοχή γιατί πιτσιλάει, βάλτε την σίτα πάνω.
7. Δοκιμάζετε σε πιάτο. Ρίξτε λίγο, κάντε στην μέση ένα ‘δρόμο’ και αν δεν ενωθούν είναι έτοιμη.
8. Μετά ρίχνω το χυμό λεμόνι.
Ό,τι ερωτήσεις δεκτές.
Αρωματικά δεν βάζω (κανέλα κ.λ.π.), θέλω την μυρωδιά του φρούτου…