διπλες 6

Δίπλες

ΔΙΠΛΕΣ Κλασική συνταγή
Υλικά:
5 αυγά,
μισό κιλό αλεύρι γοχ, ή σκληρό,
μισό κ.γ. μπαίκιν,
ένα σφηνάκι ούζο,
μισό κ.γ αλάτι,
1κ.σ. γεμάτη ζάχαρη άχνη,
1πορτοκαλι μέτριο το χυμό και το ξύσμα του.
 
Σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη,
μισό ποτήρι μέλι,
2 1/2 ποτήρια νερό,
ένα ξύλο κανέλλας.
διπλες 1
1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σε λεκάνη.
 
2. Βάζουμε τους κρόκους και χτυπάμε ρίχνοντας την ζάχαρη, το πορτοκάλι με το ξύσμα, το ούζο,το αλάτι, την μαρέγκα.
 
3. Μετά σιγά σιγά ριχνουμε το αλεύρι.
Θα γίνει μια ζύμη ούτε σκληρή ούτε μαλακιά.

Πρέπει να ξεκολλάει από την λεκάνη και να πλάθεται όπως το φύλλο.

4. Τυλίγουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε οπωσδήποτε 2 ώρες.
 
διπλες 3

5. Μετά το χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια, και παίρνουμε ένα ένα και ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό ένα δύο χιλιοστά.

fiogakia voutiro 2
6. Το κάνουμε με το ειδικό ροδάκι.
Κόβουμε κομμάτια όπως θέλουμε.
Μπορείτε να κόψετε λωρίδες 20×3.
διπλες 4
7. Βάζετε την άκρη μέσα στο πιρούνι και με το χέρι μας κρατάμε την αλλη άκρη, βάζουμε το πιρούνι στο λάδι και τυλίγουμε γρήγορα.
διπλες 5

8. Όταν τις φτιάξετε όλες, βάζετε μπόλικο λάδι σε κατσαρόλα μικρή (εγώ βάζω πάντα ελαιόλαδο), να κάψει αρκετά, όχι όμως να βγάλει καπνό,.

9. Τις ρίχνετε λίγες λίγες, γυρίζοντας και από τις δύο μεριές.
 
10. Μόλις πάρουν χρυσόξανθο χρώμα τις βάζουμε σε δίσκους με χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το πολύ λάδι.
διπλες 4

11. Όταν τις φτιάξετε όλες, αρχίζουμε το μέλωμα.

σιροπι
12. Έχουμε βράσει το σιρόπι μας 10 λεπτά, το έχουμε ξαφρίσει και πρέπει να είναι ζεστό όχι καυτό για να ξεκινήσουμε.
διπλες 6
13. Βουτάμε τις δίπλες λίγες λίγες, τις αφήνουμε ελάχιστα και βγάζουμε αμέσως.
Μετά στις πιατέλες ριχνουμε μέλι και καρύδια.