Λουκουμάδες παραλίας ή Ντόνατς

Είναι φανταστικά…
Εννοείται ότι στη γέμιση βάζετε ό,τι θέλετε.
 
ΥΛΙΚΑ:
3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 χαρτάκια ξηρή μαγιά,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο,
1 κ.σ. ζάχαρη,
μισό κ.γ αλάτι,
1 αυγό,
1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό (όχι ζεστό),
μισό ποτήρι νερό χλιαρό.
Λουκουμας 11
Λουκουμας 1

1. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι μάλλον μαλακό, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Λουκουμας 2

2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε κάπου ζεστά 1 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί.

Λουκουμας 3

3. Μετά το ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει.

Λουκουμας 4

4. Με τον πλάστη κάνουμε ένα φύλλο πάχους 1 cm.

5. Κόβουμε με ποτήρι ή κουπ-πατ, και στην μέση με ένα καπάκι κόβουμε (βλέπε φωτογραφίες). 

6. Τα βάζουμε σε δίσκους.

 

Λουκουμας 5

7. Επίσης φτιάξτε στρογγυλά με πιο λεπτό φύλλο, μισό πόντο, χωρίς να τα κόψτε στην μέση, και βάλτε μαρμελάδα ή σοκολάτα.

8. Βάλτε πάνω τους ένα δεύτερο στρογγυλό και με ένα πιο μικρό ποτήρι το κόβουμε και με τα χέρια μας τα κλείνουμε λίγο ακόμα.

9. Τα σκεπάζουμε να φουσκώσουν 1 ώρα.

Λουκουμας 6
 

10. Μετά τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι 2-3 λεπτά να πάρουν ένα χρυσοξανθο χρώμα,

Εγώ χρησιμοποιώ μόνο ελαιόλαδο εσείς βάλτε ό,τι θέλετε. Είναι αλήθεια ότι με τα σπορέλαια βγαίνει λίγο πιο ουδέτερο σε γεύση.
Λουκουμας 8

11. Μετά κατευθείαν το βγάζουμε και το αφήνουμε να πάρει τα λάδια του σε μία πιατέλα στρωμμένη με χαρτιά κουζίνας.

Λουκουμας 7

12. Μετά το βουτάμε σε ζάχαρη με κανέλλα. Γίνεται φανταστικό!!

Λουκουμας 9

13. Βάζουμε ό,τι γέμιση θέλουμε.