Εκμέκ με τσουρέκι

Μία πολύ καλή και έξυπνη λύση για να αξιοποιήσετε τα τσουρέκια που σας περίσεψαν από το Πάσχα.

Υλικά:

τσουρέκι που είχα στην κατάψυξη από το Πάσχα,

γάλα φρέσκο 800γρ. περίπου,

λικέρ,

κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισερί),

1  κουτάκι φυτική κρέμα Γιώτης,

λίγη ζάχαρη άχνη (μισό φλυτζανακι του καφέ),

αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα. 

εκμεκ 3
εκμεκ 5

Αυτός είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα τσουρέκια του Πάσχα που σας περίσσεψαν. 

Ακόμα μπορείτε να τα βάλετε και στην κατάψυξη μέχρι να αποφασίσετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Το εκμέκ είναι πολύ ιδιαίτερο γλυκό και λόγω της ανατολίτικης γεύσης του είναι και πολύ έντονο και γευστικό.

Είναι πολύ ωραίο γλυκό για κέρασμα!!!

εκμεκ 1

1. Κόβουμε το τσουρέκι λεπτές φέτες το πολύ ένα πόντο, το μουσκεύουμε σε φρέσκο γάλα που έχουμε ρίξει λικέρ της αρεσκείας μας, εγώ κουμ-κουάτ και το στρώνουμε στο πυρέξ να είναι παντού. 

εκμεκ 2

2. Χτυπάμε μια κρέμα Γιωτης ζαχαροπλαστικής (έβαλα μία που γράφει κρέμα τσιζ κέικ) με 600 γραμμάρια γάλα φρέσκο και την στρώνουμε πάνω στο τσουρέκι (έφτιαξα δύο πυρέξ ένα κλασικό μέγεθος και ένα στρογγυλό μικρό). 

εκμεκ 4

3. Μετά χτύπησα την φυτική κρέμα με ελάχιστο γάλα (ένα σφηνάκι) και μισό φλυτζανακι του καφέ ζάχαρη άχνη. Την έστρωσα από πάνω. 

4. Μετά έριξα το φιλέ αμυγδάλου που το είχα καβουρδίσει σε αντικολητικό τηγανάκι (χωρίς λάδι, σκέτο).