Ελιές χαρακτές

Ελιές χαρακτές στην άλμη.

Παίρνουμε τις ελιές, μεγάλες Άμφισσας, Καλαμών ή άλλες,
τις χαράζουμε με το μαχαίρι ελαφρά 2 ή 3 χαρακιές.

Τις βάζουμε σε μπόλικο νερό αλλάζοντάς το κάθε 3-4 μέρες.

Αυτό το κάνω για συνολικά είκοσι (20) μέρες.
Μετά φτιάχνουμε την άλμη ως εξής:

Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό, αναλόγως το βάζο μας.

Υπολογιστε 10% αλάτι.
Δηλαδή στα δέκα κιλά νερό ένα κιλό αλάτι χονδρό, ένα κ.γ. ζάχαρη, μια κ.σ. χυμό λεμονιού.

Τα βράζουμε δέκα λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Ρίχνουμε ένα αυγό, όχι από το ψυγείο, και πρέπει να σταθεί πάνω (φωτογραφία).
Μετά βάζουμε:

τις ελιές στραγγισμένες, 
ένα σφηνάκι λάδι 
και ένα ξύδι 
και κλείνουμε.

Σε ένα μήνα ή και γρηγορότερα είναι έτοιμες.

Τότε βγάζουμε όσες θέλουμε,τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε μπολάκι με λάδι.

Είναι τέλειες !!!!!