Ελιές καλαμών στα μπουκάλια

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ 
ΣΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ 
ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!!

 

Η πιο απλή συνταγή του κόσμου.

 

Θα χρειαστούμε ελιές καλαμών, αλάτι, νερό και ξύδι.

Πλαστικά μπουκάλια του νερού για το κλείσιμο.

1. Πλύσιμο καλό και μια ώρα σε νερό με ξύδι για τα φυτοφάρμακα.

2. Στραγγίζουμε.

3. Ρίχνουμε στο μπουκάλι τις ελιές μία μία.

4. Ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας κοφτές αλάτι χοντρό.

5. Γεμίζουμε νερό.

6. Αφήνουμε λίγο να φύγουν οι φυσαλίδες.

7. Ρίχνουμε 1 κ.γ. λάδι κλείνουμε πολύ σφιχτά.

8. Αφήνουμε στην άκρη για 2 μήνες ή και πιο λίγο.
Προσοχή στο άνοιγμα:
 
βάζουμε το μπουκάλι μέσα σε λεκάνη στο νεροχύτη και ξεβιδώνουμε σιγά σιγά και σταδιακά αλλιώς το ζουμί θα φτάσει στο ταβάνι.
 
Μαζεύω το ζουμί από την λεκάνη το βάζω σε γυάλινο τάπερ.
 
Κόβουμε το μπουκάλι (Φωτογραφίες) και βάζουμε τις ελιές στο τάπερ.
Από εκεί τις παίρνουμε λίγες λίγες και τις βάζουμε στο λάδι και ξύδι

ή τις βάζουμε κατευθείαν στο λάδι και 10% ή 20% ξύδι

ή σε σκέτο λάδι.

Είναι τέλειες!!!!

Τα μπουκάλια κλειστά αντέχουν και 2 χρόνια.

Προτιμάτε μπουκάλια από αναψυκτικά ή αγοράστε, πουλάνε εκεί που έχουν αγροτικά προϊόντα.
ΕΛΙΈΣ ΚΑΛΑΜΏΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΚΆΛΙΑ!!!!
Πλύσιμο καλό και μια ώρα σε νερό με ξύδι για τα φυτοφάρμακα.
Στραγγίζουμε,
ρίχνουμε στο μπουκάλι τις ελιές μία μία,
ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας κοφτές αλάτι χοντρό,
γεμίζουμε νερό,
αφήνουμε λίγο να φύγουν οι φυσαλίδες,
ρίχνουμε 1κ.γ. λάδι κλείνουμε πολύ σφιχτά,
αφήνουμε στην άκρη για 2 μήνες ή και πιο λίγο.