Ελιές θρούμπες μεγαρίτικες

ΕΛΙΕΣ ΘΡΟΥΜΠΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ.
 
1. Παίρνουμε τις ελιές (μαύρες μεγάλες στρογγυλές υπάρχουν στην ορεινή Αιγιάλεια).
 
2. Τις πλένουμε πολύ καλά.
 
3. Τις στραγγίζουμε εντελώς και τις βάζουμε στο καλάθι ή σε λινάτσα.
 
4. Ρίχνουμε αλάτι χοντρό σε στρώσεις, ελιές αλάτι ελιές αλάτι (φωτογραφίες).
 
5. Τις αφήνουμε σε μέρος που από κάτω έχουμε βάλει μια λεκάνη και πάνω στην λεκάνη ένα τούβλο ή κάτι να μην ακουμπάει το καλάθι κάτω.
 
Θα αρχίσει να τρέχει ζουμιά.
6. Σε λίγες μέρες, γύρω στις 15 με 20 μέρες, θα σταματήσουν να τρέχουν, τότε είναι έτοιμες.
 
7. Τις ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε λάδι με 10% ξύδι, ρίγανη, θρούμπι ή θυμάρι αν θέλουμε.
 
8. Στα Μέγαρα τις αφήνουν στα τσουβάλια (λινάτσες) και παίρνουν λίγες λίγες, αν είναι πολύ αλμυρές τις βάζουμε 2 ώρες σε νερό, τότε φουσκώνουν και λίγο.
 
Εκεί έμαθα αυτές τις ελιές από την καλή μου την πεθερά Δημητρία Παπά…
 
Νομίζω ότι είναι οι πιο νόστιμες ελιές. Δεν υπάρχουν καλύτερες.
 
Το λάδι μετά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες είναι πολύ αρωματικό.