Φασολάδα

fasolada 4
Φασολάδα κλασσική.

Αγαπημένο φαγητό, θρεπτικό, χειμωνιάτικο, πλήρες, και η λίστα συνεχίζει. 

Αν δεν σας αρέσουν τα όσπρια, εσείς χάνετε!!!

 

ΥΛΙΚΑ:
Μισό κιλό φασόλια Πρεσπών,
σέλινο μισό ματσάκι κομμένο στον ένα πόντο φύλλα και κοτσάνια,
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο ή ψιλοκομμένο,
1 κ.σ. πελτέ (εγώ βάζω πελτέ που έφτιαξα),
2-3 μέτρια καρότα ή πιο λίγα κομμένα στους δύο πόντους ή όπως σας αρέσει,
1 καυτερή πιπερίτσα αν σας αρέσει,
λάδι μισό ποτήρι νερού,
αλάτι πιπέρι.
Βάζουμε αποβραδίς τα φασόλια στο νερό.

Το πρωί ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει.

Ρίχνουμε το σέλινο, καρότο, κρεμμύδι,και τα αφήνουμε να βράσουν.

Λίγο πριν (όταν είναι σχεδόν έτοιμα) ρίχνουμε τον πελτέ, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, καυτερή.

Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται, και αφήνουμε να βράσουν τελείως.

Όσο πιο πολύ βράσουν τόσο πιο πολύ ‘χυλώνει’ η φασολάδα.

Ο άνδρας μου συμπληρώνει στο πιάτο του λάδι και ξύδι. 

Περί ορέξεως ουδείς λόγος..
fasolada 5
fasolada 1

Μυστικό 1: Διαλέξτε ελληνικά φασόλια ει δυνατόν φετινά

fasolada 2

Μυσικό 2: Αν θέλετε να χυλώσει πολύ ψιλοκόψτε τα καρότα (πιο πολύ από τη φωτογραφία).

elies piato

Μυστικό 3: Συνοδέψτε με ελιές!!!