Μαγειρεύω φασολάκια απευθείας από τον καταψύκτη χωρίς ξεπάγωμα. Απλά και αγαπημένα..
1. Σωτάρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι ή στον τρίφτη, στην κατσαρόλα όπου έχουμε ρίξει λάδι. Εγώ ρίχνω αρκετά λάδι εσείς ρίξτε όσο θέλετε.
2. Μετά ρίχνω τα φασολάκια οπωσδήποτε παγωμένα και τα γυροφερνω με ξύλινη, πάντα, κουτάλα μέχρι να γίνουν πράσινα.
3. Μετά ρίχνω ζεστό οπωσδήποτε νερό, ένα ποτήρι και βράσιμο μισή ώρα. Το βραστό νερό το ρίχνω για να μην διακόψω τη βράση.
4. Συνεχίζω ρίχνοντας πατάτες και ένα κολοκυθακι (αν έχω), άλλο ένα τέταρτο βράσιμο και μετά ρίχνω ντομάτα τριμμένη, ή μία κ.σ. πελτέ ή πουμαρώ, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, ζάχαρη μισό κ.γ.
5. Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να μείνει με το λάδι του.