Χοιρινό φρικασέ

φρικασε
ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ. Κλασσική ελληνική παραδοσιακή συνταγή.
 
Υλικά:
1.200 χοιρινό κρέας κομμένο σε κομμάτια,
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 μαρούλια,
μισό ποτήρι του νερού λάδι ή λίγο λιγότερο,
αλάτι και πιπέρι,
1 ποτηράκι άσπρο κρασί,
νερό 1 ποτήρι.
 
Αυγολέμονο:
εγώ βάζω 3 αυγά,
και 3 λεμόνια,
εσείς βάλτε όσα θέλετε.
 
Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι (όχι πολύ γιατί το χοιρινό βγάζει λίπος), βάζουμε λίγα κομμάτια (όχι πολλά μαζί), να τσιγαριστούν και να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.
 
Όταν τελειώσουν όλα ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα τσιγαρίζουμε λίγο να ασπρίσουν.
 
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και τα βάζουμε στην φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
 
Μετά ρίχνουμε το νερό. Αφήνουμε να μισοβράσουν.
 
Εν τω μεταξύ έχουμε πλύνει τα μαρούλια, τα έχουμε κόψει γύρω στους 4-5 πόντους και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό να ζεματιστούν.
 
Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
 
Όταν κοντεύει να βράσει το κρέας, ρίχνουμε τα μαρούλια, τα μυρωδικά, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
 
Αφήνουμε να βράσουν. 

Όταν είναι έτοιμα φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Χοιρινό φρικασέ 2
Χοιρινό φρικασέ 1
Χοιρινό φρικασέ 3
Χοιρινό φρικασέ 4