1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανιλιες, το αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
2. Ανακατεύουμε με σύρμα σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί να λιώσει η ζάχαρη.
3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι.
4. Μόλις κοντεύει να πήξει ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας πάντα.
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν κάνει φουσκάλες.
6. Έχουμε χτυπήσει τα αυγά πολύ καλά και τα ρίχνουμε στην κρέμα (Εκτός φωτιάς) λίγο λίγο ανακατεύοντας γρήγορα.
7. Έχουμε σε κατσαρόλι βάλει το βούτυρο να είναι καυτό.
8. Βουτυρώνουμε το ταψί, και παίρνουμε το μισό καταΐφι και το ξαίνουμε να μην είναι κολλημένο.
9. Το στρώνουμε στο ταψί και ρίχνουμε το μισό βούτυρο με κουτάλι από πάνω να πάει παντού, όπως είναι καυτό.
10. Μετά αδειάζουμε την κρέμα με προσοχή, στρώνουμε και ρίχνουμε κανέλλα από πάνω σε όλη την κρέμα.
11. Μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο φύλλο καταΐφι (ξασμένο) και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο καυτό με πινέλο αυτή τη φορά.
Θέλει υπομονή να πάει παντού.
12. Στο τέλος βρέχουμε τα χέρια μας και τινάζουμε λίγο νερό από πάνω.
13. Ο φούρνος στους 200 βαθμούς πρέπει οπωσδήποτε να είναι προθερμασμενος και ψήνουμε 3/4 της ώρας.