Γαλακτομπούρεκο με καταΐφι

Γαλακτομπούρεκο με καταΐφι
Για μεγάλο ταψί, μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε και μισό βάζοντας τα μισά ακριβώς υλικά.
Υλικά:
Μισό κιλό φύλλο καταΐφι, φρέσκο ή κατεψυγμένο,
400 γρμ βούτυρο οπωσδήποτε γάλακτος,
1 λίτρο και 1/2 κιλού γάλα φρέσκο,
ζάχαρη 1 ποτήρι νερού,
βανίλιες 3,
σιμιγδάλι ψιλό 200 γρμ,
2 πορτοκάλια το χυμό τους,
4-5 αυγά,
λίγη κανέλλα,
1/4 κ.γ.αλάτι.
Γαλακτομπούρεκο με καταΐφι
Γαλακτομπούρεκο με καταΐφι 2
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανιλιες, το αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
 
2. Ανακατεύουμε με σύρμα σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί να λιώσει η ζάχαρη.
 
3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι.
 
4. Μόλις κοντεύει να πήξει ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας πάντα.
 
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν κάνει φουσκάλες.
 
6. Έχουμε χτυπήσει τα αυγά πολύ καλά και τα ρίχνουμε στην κρέμα (Εκτός φωτιάς) λίγο λίγο ανακατεύοντας γρήγορα.
 
7. Έχουμε σε κατσαρόλι βάλει το βούτυρο να είναι καυτό.
 
8. Βουτυρώνουμε το ταψί, και παίρνουμε το μισό καταΐφι και το ξαίνουμε να μην είναι κολλημένο.
 
9. Το στρώνουμε στο ταψί και ρίχνουμε το μισό βούτυρο με κουτάλι από πάνω να πάει παντού, όπως είναι καυτό.
 
10. Μετά αδειάζουμε την κρέμα με προσοχή, στρώνουμε και ρίχνουμε κανέλλα από πάνω σε όλη την κρέμα.
 
11. Μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο φύλλο καταΐφι (ξασμένο) και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο καυτό με πινέλο αυτή τη φορά.
 
Θέλει υπομονή να πάει παντού.
 
12. Στο τέλος βρέχουμε τα χέρια μας και τινάζουμε λίγο νερό από πάνω.
 
13. Ο φούρνος στους 200 βαθμούς πρέπει οπωσδήποτε να είναι προθερμασμενος και ψήνουμε 3/4 της ώρας.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι:
 
3 ποτήρια ζάχαρη,
3 και 1/2 ποτήρια νερό,
1 φλούδα λεμόνι με αρκετό ξινό,
2 ξυλάκια κανέλλας.
 
Το βράζουμε ένα τέταρτο να μην είναι πολύ αραιό, να έχει μια ελαφριά πυκνότητα.
 
Μόλις βγει το γλυκό ενώ είναι ακόμα ζεστό, όχι καυτό, ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό και αυτό με κουτάλα σιγά σιγά.
 
Γίνεται ένα υπέροχο γλυκό, με τραγανό καταΐφι.
σιροπι