ΒΗΜΑΤΑ:
1. Πλένουμε καλά τους γαύρους, κόβουμε κεφάλια και βγάζουμε τα εντόσθια.
2. Στραγγίζουμε και σε λεκανίτσα, βάζουμε τον γαύρο σειρές και τον πασπαλίζουμε με αλάτι (δεν παστώνουμε).
3. Βάζουμε πάνω μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
4. Τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα πλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
5. Τότε πιάνουμε τον γαύρο με το αριστερό μας χέρι (στο ξύλο κοπής αυτά), και με τον δεξιό αντίχειρα ανοίγουμε τον γαύρο μέχρι την ουρά, και τον πλατένουμε λίγο.
6.Πιάνουμε με το δεξί μας χέρι το κόκκαλο και το βγάζουμε προσεκτικά μέχρι την ουρά ενώ συγχρόνως βάζουμε το αριστερό μας χέρι κάτω από το κόκκαλο.