Γαύρος Μαρινάτος

gavros marinatos 5

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΟ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό γαύρος οπωσδήποτε φρέσκος,
3 χούφτες αλάτι χοντρό,
ξύδι,
λάδι,
μαϊντανό,
βασιλικό,
καρότα,
πιπεριές Φλωρίνης,
σκόρδα.
gavros marinatos 4
gavros marinatos 1
ΒΗΜΑΤΑ:
 
1. Πλένουμε καλά τους γαύρους, κόβουμε κεφάλια και βγάζουμε τα εντόσθια.
 
2. Στραγγίζουμε και σε λεκανίτσα, βάζουμε τον γαύρο σειρές και τον πασπαλίζουμε με αλάτι (δεν παστώνουμε).
 
3. Βάζουμε πάνω μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
 
4. Τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα πλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
 
5. Τότε πιάνουμε τον γαύρο με το αριστερό μας χέρι (στο ξύλο κοπής αυτά), και με τον δεξιό αντίχειρα ανοίγουμε τον γαύρο μέχρι την ουρά, και τον πλατένουμε λίγο.
 
6.Πιάνουμε με το δεξί μας χέρι το κόκκαλο και το βγάζουμε προσεκτικά μέχρι την ουρά ενώ συγχρόνως βάζουμε το αριστερό μας χέρι κάτω από το κόκκαλο.
7. Την ουρά την αφήνουμε, δεν την βγάζουμε. Το κόκκαλο βγαίνει εύκολα διότι έχει ψηθεί ο γαύρος στο αλάτι.

8. Βάζουμε τα διπλά φιλέτα σε λεκάνη και ρίχνουμε ξύδι να σκεπαστεί, αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο να ασπρίσει.

9. Μετά παίρνουμε τα φιλέτα, δεν τα ξεπλένουμε, και τα βάζουμε σε γυάλινο τάπερ.

10. Ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο, βασιλικό ψιλοκομμένο, σκόρδα κομμένα σε φετούλες, καρότα κομμένα λεπτές φετούλες, πιπεριές Φλωρίνης κομματάκια, καυτερες πιπεριές αν σας αρέσουν τα καυτερά, ελαιόλαδο να τα σκεπάζει και ένα σφηνάκι ξύδι.

10. Τρώτε από την άλλη μέρα. Διατηρείται στο ψυγείο (αν προλάβει) δύο μήνες.

Ότι ερωτήσεις δεκτές!! Ο Γαύρος Μαρινάτος είναι ο καλύτερος καλοκαιρινός μεζές για ούζο, κρασί το καλοκαίρι!
gavros marinatos 3