Γιγαντοκεφτέδες

Οι Γιγαντοκεφτέδες είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή, που περιλαμβάνει μεγάλα κεφτεδάκια από φασόλια γίγαντες και μπόλικα μπαχαρικά.

Οι γιγαντοκεφτέδες αποτελούν δημοφιλή επιλογή σε γιορτινά τραπέζια και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις γιατί μέσα από την απλότητά τους αναδυκνύεται η Ελληνική μας παράδοση και γαστρονομία.

Υλικά: 
γίγαντες βρασμένοι και τριμμένοι στο μούλτι, 
μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο, 
κρεμμυδάκια φρέσκα όλα ψιλοκομμένα, 
κρεμμύδι ξερό τριμμένο, 
αλάτι και πιπέρι, 
κουρκουμάς τριμμένος, 
ελάχιστο λάδι, 
μισό λεμόνι χυμό, 
ελάχιστο ξύσμα λεμόνι.
 
gigantokeftedes1

Για τους γιγαντοκεφτέδες ανακατεύω όλα τα υλικά και αφήνω στο ψυγείο 2 ώρες.

gigantokeftedes2

Αλευρώνω και τηγανίζω ή στο φούρνο σε αντικολητικό ταψάκι ή σε αντικολητικο χαρτί.

gigantokeftedes3

Αν τους θέλω στο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς γύρω στην μισή ώρα!!!!