Γιουβαρλάκια

Γιουβαρλάκια κλασσική συνταγή
 
Υλικά:
 
Μισό κιλό κιμά,
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι ή ψιλοκομμένο,
1 αυγό,
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
και μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
αλάτι και πιπέρι,
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι,
ρύζι Καρολίνα πάντα πλυμένο μισή κούπα
(μπορείτε και λιγότερο, εμένα μου αρέσει με αρκετό ρύζι),
2 αυγά
2 λεμόνια για το αυγολέμονο
και δυόμισι ποτήρια νερό ζεστό.
giouvarlakia 6
giouvarlakia 2
giouvarlakia 1

Πάντα ξεκινάμε πλένοντας και ψιλοκόβοντας τα υλικά μας.

Αυτό μας κερδίζει χρόνο στην παρασκευή και μας δίνει και χρόνο να σκεφτούμε καλύτερα τα βήματα που θα ακολουθήσουμε.

giouvarlakia 3

Ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, μαϊντανό, άνηθο ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι, 1 αυγό,το κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι ή ψιλοκομμένο.

Εγώ το τρίβω στο μούλτι στα περισσότερα φαγητά για να μην φαίνεται.

giouvarlakia 4

Τα πλάθουμε μακροστενα, τα βάζουμε στην σειρά στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το λάδι και το νερό ζεστό (όχι καυτό).

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να πιεί το νερό.
Κοιτάμε άν έχει βράσει το ρύζι, και φροντίζουμε να μείνει και ζουμάκι. Ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό ακόμα.
giouvarlakia 5
Μετά φτιάχνουμε το αυγολέμονο:
Χτυπάμε τα δύο αυγά πολύ καλά και χτυπώντας προσθέτουμε το χυμό 2 λεμονιών ή όσο θέλετε.

Βάζουμε ένα πιάτο πάνω στα γιουβαρλάκια για να βγάλουμε το ζουμί (αυτό το κάνουμε για να μην πέσουν και διαλυθούν) και το ρίχνουμε σιγά σιγά χτυπώντας στα αυγά με το λεμόνι.

Βγάζουμε το πιάτο και ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας κουνώντας την κατσαρόλα προσεκτικά.

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά για 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε.

Καλή μας όρεξη!