Κυριακάτικο τραπέζι: γιουβέτσι.
1 κιλό μοσχάρι (εγώ ζητάω σπαλομπριζόλα χωρίς κόκαλα).
Το κόβω κομματάκια όχι πολύ μικρά υπολογίζω 3 στην μερίδα,
μισό κιλό κριθαράκι (εδώ το έφτιαξα στην μηχανή με αυγά από τις κότες μου, αλεύρι σταρένιο και γάλα πρόβειο),
ντομάτες τριμμένες 4,
ή ένα πουμαρώ
ή μία γεμάτη κ.σ πελτέ (εδώ τριμμένη ντομάτα από το περιβόλι μας),
αλάτι,
πιπέρι τριμμένο και σε κόκκους,
μπαχάρια 4,
κανέλλα 1 ξυλάκι,
δάφνη 3 φύλλα,
1 κ.γ. ζάχαρη,
ένα κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο,
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες,
λάδι ένα φλυτζάνι τσαγιού,
κρασί (ότι έχετε) μισό ποτήρι του νερού.