Γλυκό του κουταλιού άνθη εσπεριδοειδών

Όχι και πολύ συνηθισμένο γλυκό του κουταλίου όμως με πολύ λεπτή γεύση και άρωμα!


Υλικά:

300 γρμ άνθη από λεμονιά και πορτοκαλιά-νερατζιά,
600 γρμ ζάχαρη,
2 λεμόνια. 


Γλυκό ιδιαίτερο, δεν μοιάζει με κανένα. 

Να ξέρετε ότι τα εσπεριδοειδή δένουν μόνο το 10% των λουλουδιών τους. 

(Για να μην πείτε ότι τα χαλάω, τα περισσότερα πέφτουν).

Γλυκό του κουταλιού άνθη εσπεριδοειδών 6
Γλυκό του κουταλιού άνθη εσπεριδοειδών 1

1. Την άνοιξη μζεύουμε άνθη από διάφορα εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια).

Γλυκό του κουταλιού άνθη εσπεριδοειδών 2

2. Kόβουμε με το χέρι μας το μικρό κοτσανάκι (Φωτογραφία).

Γλυκό του κουταλιού άνθη εσπεριδοειδών 3

3. Tα πλένουμε ελαφρά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μπόλικο νερό.

4. Βράζουμε 5 λεπτά και αδειάζουμε το νερό. 

Γλυκό του κουταλιού άνθη εσπεριδοειδών 4

5. Επαναλαμβάνω 2η φορά για άλλα 5 λεπτά, επαναλαμβάνω 3η φορά με την διαφορά ότι στο τρίτο βράσιμο στείβω ένα μεγάλο λεμόνι και μισοβλέπουμε ότι ασπρίζει αμέσως. 

Γλυκό του κουταλιού άνθη εσπεριδοειδών 5

6. Αφήνουμε να βράσει άλλα 5 λεπτά (στο τρίτο βράσιμο), σουρώνουμε και το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήνουμε όλη νύχτα. 

7. Μετά σουρώνουμε, βάζουμε σε κατσαρόλα 2 μεγάλα ποτήρια νερό, την ζάχαρη, μία φλούδα λεμόνι και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά. 

8. Μετά ρίχνουμε τα άνθη που έχουμε στο σουρωτήρι και δένουμε άλλα 5 λεπτά ή όσο χρειαστεί να δέσει το γλυκό μας. 

9. Τέλος, στίβουμε μέσα μισό λεμόνι.