Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ

ΚΟΥΜ ΚΟΥAΤ ΓΛΥΚO ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟY 
ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ
 
1 κιλό κουμ κουάτ,
1 κιλό ζάχαρη,
χυμό από μισό λεμόνι.
Σημείωση:
Όταν βάζουμε το γλυκό μας να μισοδέσει και μετά σκεπάζουμε κάποιες ώρες, το κάνουμε για να μην ζαρώσει και να είναι στρογγυλό. 
Το ίδιο κάνουμε στο σταφύλι και βύσσινο.
Ό,τι ερωτήσεις δεκτές.
Γλυκο του κουταλιου κουμ κουατ 5
Γλυκο του κουταλιου κουμ κουατ 2
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα μας.
Γλυκο του κουταλιου κουμ κουατ 3

2. Mε αιχμηρό μαχαιρακι το τρυπάμε λίγο (Φωτογραφία).

3. Tα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν ένα τέταρτο αδειάζουμε το νερό και βάζουμε άλλο κρύο.

4. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές από 10 λεπτά.

5. Αφήνουμε στο κρύο νερό όλη νύχτα αλλάζοντας άλλες δύο φορές το νερό.
Γλυκο του κουταλιου κουμ κουατ 4
6. Μετά στραγγίζουμε λίγο στο σουρωτήρι.

7. Σε καθαρή πλέον κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια νερό και την ζάχαρη να βράσουν 5 λεπτά.

8. Ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι τα στραγγισμένα κουμ κουάτ και αφήνουμε να βράσουν 1 τέταρτο.

9. Αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα μας σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το καπάκι από πάνω.

10. Σε 5-6 ώρες ξαναβαζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για να δέσει το γλυκό κανονικά.

11. Στίβουμε στο τέλος μισό λεμόνι.

12. Αφήνουμε να μισοκρυώσει πάλι σκεπασμένο με πετσέτα και καπάκι.
 
Το ποτό της φωτογραφίας είναι μανταρίνι.