1. Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα.
2. Tα αφήνουμε να στραγγίσουν 1 ώρα.
3. Mετά τα κόβουμε στη μέση να βγει και το κουκούτσι.
3. Σε πυρέξ ή ταψάκι βάζουμε τα δαμάσκηνα προς τα πάνω (Φωτογραφία).
6. Μετά με μία κουτάλα με προσοχή, ξεκολλάμε την ζάχαρη που είναι στον πάτο να λιώσει χωρίς να ανακατεύουμε.
8. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά ακριβώς.
Καλή όρεξη!
Ευχαριστώ την Κατερίνα Μπομπόκη Μπεχλιούλη που μου έδωσε τα δαμάσκηνα αλλά και την συνταγή!!!!