ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό φράουλες όχι πολύ γινωμένες αλλοά σκληρές,
800 γραμμάρια ζάχαρη,
μισό λεμόνι χυμό.
1 κιλό φράουλες όχι πολύ γινωμένες αλλοά σκληρές,
800 γραμμάρια ζάχαρη,
μισό λεμόνι χυμό.
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσανάκι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες και ρίχνουμε πάνω την ζάχαρη, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να πάει παντού.
Αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα θα έχει βγάλει υγρά.
Αν έχει λίγα ρίξτε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό όχι παραπάνω. Εγώ δεν έριξα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει μετράμε 3-4 λεπτά και με την τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε προσεχτικά τις φράουλες.
Συνεχίζουμε να δένουμε το σιρόπι και ξαφρίζουμε.
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε πάλι τις φράουλες και βράζουμε 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Όπως είναι ζεστό το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.