Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Γλυκό του κουταλιού κεράσι.

Υπέροχο! Μοναδικό!!!

Υλικά:

1 κιλό κεράσι,

900 γραμμάρια ζάχαρη,

3 λεμόνια,

1 ποτηράκι του κρασιού νερό 

Γλυκό του κουταλιού κεράσι 5
Γλυκό του κουταλιού κεράσι 1

1. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα πλυμένα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή με τσιμπιδάκι (εμένα δεν με βολεύει το εργαλείο διότι τα χαλάει). 

2. Φυλάμε τα κουκούτσια και το ζουμάκι που έπεσε στην λεκάνη. 

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

3. . Βάζουμε τα κεράσια σε άλλη λεκάνη με νερό της βρύσης ίσα να τα σκεπάζεικαι στίβουμε μέσα τρία μεγάλα λεμόνια. 

Γλυκό του κουταλιού κεράσι 2

4. Βάζουμε και τις λεμονόκουπες και τα αφήνουμε να σφίξουν 4 ώρες. Μετά τα στραγγίζουμε αρκετή ώρα στο σουρωτήρι (δεν τα ξεπλένουμε).

Γλυκό του κουταλιού κεράσι 3

5. Μετά ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα κεράσια, την ζάχαρη και το ζουμί των κουκουτσιών που τα ξεπλένουμε με 1 ποτηράκι νερό.

6. Ανακατεύουμε ελαφρά πιάνοντας τα χέρια της κατσαρόλας και βάζουμε στο ψυγείο ένα βράδυ ή μερικές ώρες. 

Γλυκό του κουταλιού κεράσι 6

7. Μετά θα δούμε ότι έβγαλε αρκετό νερό το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Στην αρχή θα βγάλει αφρούς, ανακατέψτε και ξαφρίστε, μην απομακρυνθείτε από την κατσαρόλα.

8. Το δένετε κατευθείαν για μισή ώρα ή το δένετε σε δύο δόσεις των 20 λεπτών.

9. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξαναδένουμε άλλα 20 ή ώσπου να δέσει καλά.

Προαιρετικά βάζουμε και ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα.

Γλυκό του κουταλιού κεράσι 4

10. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ:

σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα κουζίνας και βάζουμε πάνω το καπάκι σφιχτάγια 24 ώρες, έτσι δεν σταφιδιάζουν και μένουν στρογγυλά και ωραία.

Μετά βάλτε τα σε αποστειρωμένα βάζα.