Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ 
 
ΥΛΙΚΑ:
10 λεμόνια κανονικά,
1 κιλό ζάχαρη,
2 ποτήρια νερό

Στην φωτογραφία μου το έχω σερβιρισμένο με την υπέροχη λεμονάδα μου.

Το ίδιο μπορεί να γίνει με το πορτοκάλι.

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι 8
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι 1

1. Ξύνω ελαφρά τα λεμόνια πάνω πάνω.

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι 2

2. Κόβω τα λεμόνια στην μέση, τα στίβω

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι 5

3. Βάζω τον χυμό τους σε θήκες για παγάκια και σε μικρά πολυμπάγκ, τα βάζω στον καταψύκτη να τα έχω για τα φαγητά μου αργότερα.

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι 3

4. Μαζεύω και το ξύσμα σε πολυμπάγκ και το βάζω στην κατάψυξη για να το έχω για κέικ, σούπες κ.λ.π. 

Δεν πετάμε τίποτα!! Θα μας χρειαστεί ο χυμός τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν θα υπάρχουν Ελληνικά λεμόνια!

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι 4

5. Παίρνω τις στημένες λεμονόκουπες, τις ξανακόβω στην μέση και έχω πλέον 8 κομμάτια.

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι 6

6. Τώρα τα κόβω λωρίδες (Φωτογραφίες). 

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι 7

7. Τα ξεπλένω και τα βάζω σε μπόλικο νερό να βράσουν ένα τέταρτο.

8. Αδειάζω το νερό και βάζω άλλο κρύο ξαναβράζω άλλο ένα τέταρτο.

9. Αδειάζω πάλι το νερό και βάζω κρύο.
 
10. Αφήνω ένα βράδυ αλλάζοντας το νερό άλλες 4 φορές (εκτός φωτιάς εννοείται).
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι 9
11. Την άλλη μέρα στραγγίζω, το βάζω σε κατσαρόλα με 2 μεγάλα ποτήρια νερό και την ζάχαρη.

12. Δένω κατευθείαν, εμένα μου πήρε ένα τέταρτο στο 3 η φωτιά.