Γλυκό μανταρίνι

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΓΛΥΚΟ!! ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!

Υλικά: 
30 μανταρίνια ποικιλίας κλημεντίνες όσο πιο μικρά βρούμε, 
1 κιλό ζάχαρη, 
2 ποτήρια νερό, 
χυμό από μισό λεμόνι.
Γλυκό μανταρίνι 4
Γλυκό μανταρίνι 1
Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια και με μαχαιράκι κάνουμε ένα μικρό στρογγυλό στην μεριά του κοτσανιού.
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό ρίχνουμε τα μανταρίνια και βράζουμε 10 λεπτά (δηλαδή μετράμε όταν αρχίζει να κοχλάζει).
Αδειάζουμε το νερό και βάζουμε άλλο κρύο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο παίρνουμε ένα καλαμάκι και το περνάμε από την μία μεριά και το βγάζουμε από την άλλη και το ξαναβάζουμε στην φωτιά άλλα 10 λεπτά. 
Αδειάζουμε πάλι το νερό και επαναλαμβανουμε άλλη μία δηλαδή συνολικά τρεις φορές. 
Μετά το αφήνουμε να κρυώσει όλη νύχτα η μερικές ώρες αλλάζοντας το κρύο νερό 2-3 φορές.
Μετά σουρώνουμε στο στραγγιστήρι των μακαρονιων και αφήνουμε 2 ώρες.
Μετά σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα στραγγισμένα μανταρίνια, την ζάχαρη και τα δύο ποτήρια νερό. 
Βράζουμε 10 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμενα με πετσέτα και καπάκι ώσπου να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
Γύρω στα 20-25 λεπτά. Μην απομακρυνόμαστε γιατί μπορεί να φουσκώσει. Ξαφρίζουμε λίγο στις άκρες.
Όταν είναι έτοιμο στιβουμε μισό λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πάλι σκεπασμενα με πετσέτα και καπάκι.
Το σκέπασμα γίνεται για να μην ξεφουσκώσουν τα μανταρίνια και να είναι όμορφα και στρογγυλά.
Μπορείτε όταν κρυωσουν να τα στραγγίσετε καλά από το σιρόπι και να τα βουτήξετε στην σοκολάτα και να έχετε ένα μοναδικό κέρασμα!! Ότι ερωτήσεις δεκτές.
Γλυκό μανταρίνι 2
Γλυκό μανταρίνι 5
Γλυκό μανταρίνι 3