Γλυκό του κουταλιού μήλο

ΜΗΛΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ.
Ένα γλυκό με φίνα γεύση.
 
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μήλα (Ότι θέλετε) εγώ έβαλα κόκκινα,
600 γρμ ζάχαρη,
2 φλούδες λεμονιού με λίγο ξυνό,
ένα κλαράκι βασιλικό,
1 ξυλάκι κανέλας,
δυόμισι ποτήρια νερό.
Γλυκό του κουταλιού μήλο 6
Γλυκό του κουταλιού μήλο 2

1. Πλένουμε καλά τα μήλα, τα καθαρίζουμε από τις φλούδες και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια και σκληράδια.

2. Μετά τα κόβουμε σε κομμάτια (τα δικά μου ήταν μικρά και τα έκοψα στα 4, ένα μεγάλο μήλο στα 5-6).
 
3. Τα ρίχνουμε σε νερό που έχουμε στίψει μισό λεμόνι.
 
4. Όταν τα καθαρίσουμε όλα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα δυόμισι ποτήρια νερό και τα υπόλοιπα, όλα μαζί από την αρχή.
 
 
Γλυκό του κουταλιού μήλο 4

5. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, αν βγάλει αφρό ξαφρίζουμε.

Γλυκό του κουταλιού μήλο 5
6. Αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον 10 ώρες.
 
7. Μετά το βάζουμε πάλι στην φωτιά και δένουμε, σε 20 λεπτά είναι έτοιμο.