Γλυκό του κουταλιού νεράντζι

ΝΕΡAΝΤΖΙ ΓΛΥΚO ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟY, 
ΥΠEΡΟΧΟ, ΜΟΝΑΔΙΚO, 
ΣΤΑΘΕΡH ΑΞIΑ ΚΑΙ ΑΥΤO!!
 
ΥΛΙΚΑ:
8 νεράτζια μέτρια,
1 κιλό ζάχαρη,
1 μεγάλο ποτήρι νερό,
χυμό από μισό λεμόνι.
Γλυκό του κουταλιού νεράντζι 7
ΔΟΚΙΜΗ ΔΕΣΙΜΑΤΟΣ:

1 ) σε ποτήρι με νερό ρίχνουμε σταγόνες από το σιρόπι και πρέπει να πηγαίνουν στον πάτο και να μην διαλύονται πάνω.

2) σε πιατέλα ρίχνουμε λίγο σιρόπι, το βάζουμε στην κατάψυξη 1 λεπτό, μετά φυσάμε και πρέπει να κάνει ζάρες πάνω πάνω,

3) ρίχνουμε 1 σταγόνα στο μεγάλο μας δάχτυλο και πρέπει να είναι στρογγυλή και να μην κυλήσει.
Γλυκό του κουταλιού νεράντζι 1
1. Πλένουμε πολύ καλά τα νεράντζια, τα ξύνουμε ελαφρά ίσα να φύγει το κίτρινο.
Γλυκό του κουταλιού νεράντζι 2

2. Τα ξεπλένουμε πάλι, και τα κόβουμε στην μέση, πετάμε τα μέσα τους και μετά σε κομμάτια 6 συνολικά.

3. Με μαχαιράκι κόβουμε λίγο το σημείο που ήταν το κοτσάνι.

Γλυκό του κουταλιού νεράντζι 3

4. Με βελόνα και κλωστή τα κάνουμε γιρλάντες (προαιρετικά, μπορείτε να τα αφήσετε και έτσι, ή να βάλετε οδοντογλυφίδες).

Γλυκό του κουταλιού νεράντζι 4
5. Σε μπόλικο νερό τα βράζουμε για μία φορά ώσπου με πηρούνι να τρυπήσουμε και να πέφτει.
 
Εγώ τα έβρασα μισή ώρα.
Γλυκό του κουταλιού νεράντζι 5

6. Μετά αδειάζουμε το νερό και βάζουμε άλλο κρύο, τα αφήνουμε όλη νύχτα αλλάζοντας άλλες τρεις φορές το νερό.

Γλυκό του κουταλιού νεράντζι 6

7. Μετά στραγγίζουμε λίγη ώρα, βάζουμε στην κατσαρόλα τα νεράντζια προσεκτικά αφού βγάλουμε την κλωστή, ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό.

8. Δένουμε κανονικά, δεν θέλει πολύ σε ένα τέταρτο είναι έτοιμο, στίβουμε το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.