1 ) σε ποτήρι με νερό ρίχνουμε σταγόνες από το σιρόπι και πρέπει να πηγαίνουν στον πάτο και να μην διαλύονται πάνω.
2) σε πιατέλα ρίχνουμε λίγο σιρόπι, το βάζουμε στην κατάψυξη 1 λεπτό, μετά φυσάμε και πρέπει να κάνει ζάρες πάνω πάνω,
2. Τα ξεπλένουμε πάλι, και τα κόβουμε στην μέση, πετάμε τα μέσα τους και μετά σε κομμάτια 6 συνολικά.
3. Με μαχαιράκι κόβουμε λίγο το σημείο που ήταν το κοτσάνι.
4. Με βελόνα και κλωστή τα κάνουμε γιρλάντες (προαιρετικά, μπορείτε να τα αφήσετε και έτσι, ή να βάλετε οδοντογλυφίδες).
6. Μετά αδειάζουμε το νερό και βάζουμε άλλο κρύο, τα αφήνουμε όλη νύχτα αλλάζοντας άλλες τρεις φορές το νερό.
7. Μετά στραγγίζουμε λίγη ώρα, βάζουμε στην κατσαρόλα τα νεράντζια προσεκτικά αφού βγάλουμε την κλωστή, ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό.
8. Δένουμε κανονικά, δεν θέλει πολύ σε ένα τέταρτο είναι έτοιμο, στίβουμε το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.