1. Ξύνουμε τα πορτοκάλια απ έξω, όχι πολύ καλά (Φωτογραφία), αφαιρούμε λίγο τα στρογγυλά στους πόλους.
3. Μετά αφήνουμε σε κρύο νερό όλη νύχτα αλλάζοντας άλλες δύο φορές το νερό.
4. Την άλλη μέρα αδειάζουμε σε στραγγιστήρι, αφήνουμε δυο ώρες και μετά τα κόβουμε στην μέση και μετά σε κομμάτια (βλέπε φωτογραφίες).
5. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό, αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά, μετά σκεπάζουμε με πετσέτα και καπάκι.
7. Μετά δένουμε κανονικά όπως όλα τα γλυκά, τέλος στίβουμε μισό λεμόνι.