Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού δεύτερη

Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού δεύτερη συνταγή 6
ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ ΓΛΥΚΌ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ, 2η συνταγή
Υλικά:
1 κιλό πορτοκάλια μέρλιν ή νοβελίνες καλά γινωμένα,
1 κιλό ζάχαρη,
μισό λεμόνι χυμό,
2 ποτήρια νερό.
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού δεύτερη συνταγή 2

1. Ξύνουμε τα πορτοκάλια απ έξω, όχι πολύ καλά (Φωτογραφία), αφαιρούμε λίγο τα στρογγυλά στους πόλους.

2. Βράζουμε τρεις φορές από 10 λεπτά και αλλάζουμε νερά.
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού δεύτερη συνταγή 3

3. Μετά αφήνουμε σε κρύο νερό όλη νύχτα αλλάζοντας άλλες δύο φορές το νερό.

4. Την άλλη μέρα αδειάζουμε σε στραγγιστήρι, αφήνουμε δυο ώρες και μετά τα κόβουμε στην μέση και μετά σε κομμάτια (βλέπε φωτογραφίες).

Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού δεύτερη συνταγή 4

5. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό, αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά, μετά σκεπάζουμε με πετσέτα και καπάκι.

Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού δεύτερη συνταγή 5
6. Αφήνουμε 5-6 ώρες να είναι τελείως κρύο.
 

7. Μετά δένουμε κανονικά όπως όλα τα γλυκά, τέλος στίβουμε μισό λεμόνι.

8. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Γλυκό του κουταλιού φράπα 7