Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι στο φούρνο

Συνταγή 1η, θα ακολουθήσει και δεύτερη

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πορτοκάλια μέρλιν ή νοβελίνες καλά γινωμένα,
1 κιλό ζάχαρη,
2 ξυλάκια κανέλλας,
χυμό από μισό λεμόνι,
χυμό από 2 πορτοκάλια (εκτός από το 1 κιλό),
κονιάκ 1 ποτηράκι του κρασιού.
Γλυκό πορτοκάλι στο φούρνο 7
Γλυκό πορτοκάλι στο φούρνο 1

1. Ξυνουμε τα πορτοκάλια από το εξωτερικό κίτρινο, όχι πολύ καλά (Φωτογραφία), αν θέλετε φυλάξτε στην κατάψυξη το ξύσμα για κέικ.

Γλυκό πορτοκάλι στο φούρνο 2

2. Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό 10 λεπτά, πετάμε το νερό και βάζουμε άλλο κρύο.

3. Τα βράζουμε άλλα 10 λεπτά και επαναλαμβάνουμε αλλη μία (συνολικά 3 φορές).

Γλυκό πορτοκάλι στο φούρνο 4
4. Αφήνουμε όλη νύχτα αλλάζοντας άλλες 2 φορές το νερό.
 
5. Μετά στραγγίζουμε καμιά ώρα στο σουρωτήρι και να κρυώσουν τελείως.
 
6. Κόβουμε τα πορτοκάλια στην μέση, όχι όπως τα τρώμε, δείτε την φωτογραφία και τα κόβουμε φέτες.
Γλυκό πορτοκάλι στο φούρνο 5

7. Καθαρίζουμε τυχόν κουκούτσια, χοντράδια και λίγο στους πόλους το σκληράδι.

8. Τα βάζουμε σε ταψί με την σειρά, ρίχνουμε πάνω τους την ζάχαρη, το κονιάκ, το λεμόνι, το χυμό πορτοκάλι και τις κανέλλες.
Γλυκό πορτοκάλι στο φούρνο 3

9. Βάζουμε δύο φύλλα αντικολητικο χαρτί και μετά δύο αλουμινόχαρτα να σφραγίσει κατά κάποιον τρόπο το ταψί μας.

10. Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση ώρα στους 200 βαθμούς.
Αν έχουμε αέρα καλύτερα.
Γλυκό πορτοκάλι στο φούρνο 6
11. Σε περίπτωση που δεν έχει δέσει αφήστε λίγο ακόμα.
 
Έχετε ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού.
 
Το βάζουμε στα βάζα.