glyko psigeiou 7

Γλυκό
ψυγείου

Γλυκό ψυγείου, πρόχειρο αλλά ωραίο!!!

Υλικά:
1 πακέτο σαβαγιαάρ,
2 μικρές κρέμες γάλακτος πλήρεις,
1 σφηνάκι ζάχαρη άχνη,
ελάχιστο λικέρ,
τριμμένα καρύδια

Σιρόπι:
1 ποτήρι νερό,
50 γραμμάρια ζάχαρη,
1 κ.σ. κακάο,
1 σφηνάκι κονιάκ.

Πρέπει τα υλικά του σιροπιού να βράσουν 5 λεπτά.
Μετά είναι έτοιμο
Χτυπάμε πολύ καλά τις κρέμες, 
ρίχνουμε την άχνη, 
λίγες σταγόνες λικέρ 
και έχουμε μια ωραία σαντιγί. 
Την χωρίζουμε στην μέση και στην μισή ρίχνουμε μιά γεμάτη κ.σ.κακαο.
Βουτάμε λίγο στο κρύο σιρόπι τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στο πυρέξ (30×20).
Απλώνουμε πάνω την καφέ κρέμα και ρίχνουμε καρύδια τριμμένα. 
Μετά συνεχίζουμε με τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, λίγα τριμμένα καρύδια και τέλος την άσπρη κρέμα. 
Γαρνίρουμε με τρούφα ή σοκολάτα τριμμένη ή κεράσια και διάφορα κομματάκια από γλυκά κουταλιού και λίγο καρύδι.
glyko psigeiou 8
glyko psigeiou 1

Βήμα 1.

Φτιάχνουμε την κρέμα

glyko psigeiou 2

Βήμα 2.

Ποτίζουμε τα σαβαγιάρ.

glyko psigeiou 3

Βήμα 3.

Στρώνουμε κάτω τα σαβαγιάρ κάτω και την κρέμα από πάνω. Επαναλαμβάνουμε.

glyko psigeiou 4

Βήμα 4.

Ανάμεσα από τις στρώσεις ρίχνουμε και λίγα καρύδια.

glyko psigeiou 6

Βήμα 5.

Στολίζουμε όπως θέλουμε από πάνω. Εδώ έριξα τρούφα και λίγα καρύδια.

glyko psigeiou 5

Βήμα 6.

Τρώμε όσο θέλουμε και δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν!