Γλυκό του κουταλιού σύκο ρετσέλι

Καλοκαίρι, η χρυσή εποχή για τα σύκα. 
Φτιάξτε γλυκό ρετσέλι. 
Υπέροχο, μοναδικό!!

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό σύκα με την φλούδα τους, 
άσπρα ή μαύρα (εγώ έβαλα και τα δύο)
300 γραμμάρια ζάχαρη,
βασιλικό φρέσκο,
5 γαρύφαλλα,
ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο,
1 λεμόνι χυμό,
1 μεγάλο ποτήρι νερό.
 
Γλυκό του κουταλιού σύκο ρετσέλι 3
Γλυκό του κουταλιού σύκο ρετσέλι 1

1. Πλένω καλά τα σύκα, υπολογίζω να είναι γερά, κόβω λίγο το κοτσανάκι τους.

 
2. Τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη το νερό και τον βασιλικό, σκεπάζω και αφήνω 3 ώρες στον ήλιο.
Γλυκό του κουταλιού σύκο ρετσέλι 2

3. Μετά σε μέτρια φωτιά αρχίζω το δέσιμο. Εννοείται δεν ανακατεύουμε.

4. Βράζω για μισή ώρα αφήνω να κρυώσει. 
Γλυκό του κουταλιού σύκο ρετσέλι 4

5. Πετάω τον βασιλικό, ρίχνω τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο και ξαναβάζω στην φωτιά, ώσπου να δέσει.

6. Στίβω ένα λεμόνι.

Είναι σαν να τρως φρέσκο σύκο!!!