Γλυκό του κουταλιού σύκο

Σύκο γλυκό κουταλιού υπέροχο!!! 
Αποθηκεύστε το δεν θα το βρείτε έτσι αναλυτικά.

ΥΛΙΚΑ:
60 κομμάτια σύκα πράσινα μικρά
1200 γρμ. ζάχαρη,
μισό λεμόνι,
γαρύφαλλα,
αμύγδαλα ξεφλουδισμενα και ελαφρώς καβουρντισμένα,
3 ποτήρια νερό στο δέσιμο.
Γλυκό του κουταλιού σύκο
Γλυκό του κουταλιού σύκο 9

Στο γλυκό του κουταλιού σύκο ΜΗΝ βάζετε γαλαζόπετρα.

Είναι φυτοφάρμακο. 

Ότι ερωτήσεις δεκτές. 

Γλυκό του κουταλιού σύκο 1
1. Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα, αφήστε τα και μισή ώρα σε νερό με λίγο ξύδι.
 
2. Στραγγίζουμε.
 
3. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν 10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει.
Γλυκό του κουταλιού σύκο 3

4. Στραγγίζουμε αφήνουμε να κρυώσουν και παίρνουμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και το περνάμε από την πίσω μεριά μέχρι την μύτη, και του κάνουμε και δύο τρύπες στα πλάγια (Φωτογραφίες).

Σε αυτή τη φάση τα σύκα είναι σαν ζαρωμένα, μην τρομάξετε θα φουσκώσουν πάλι στο δέσιμο.

Αν τα σύκα είναι μεγάλα παίρνουμε ένα μυτερό μαχαιράκι και κόβουμε ένα μικρό στρογγυλό στην πίσω μεριά. Εγώ δεν το έκανα γιατί τα δικά μου ήταν μικρά.

Γλυκό του κουταλιού σύκο 2
5. Ξαναβάζουμε καινούργιο νερό, ρίχνουμε μέσα τα τρυπημένα σύκα και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.

6. Στραγγίζουμε και βάζουμε πάλι νερό φρέσκο και ρίχνουμε τα σύκα να βράσουν πάλι 10 λεπτά,  για 3η φορά. 

7. Τότε παίρνουμε το καλαμάκι ή μια βελόνα χοντρή και τρυπάμε ένα σύκο και πρέπει να πέσει. Αν όχι, βράζουμε και 4η φορά. 
 
Εγώ τα έβρασα τρία δεκάλεπτα.
Γλυκό του κουταλιού σύκο 5
8. Μετά στραγγίζουμε αφήνουμε λίγο στο σουρωτήρι και πλένουμε την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε μέσα τρία ποτήρια νερό (μεγάλα) την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά (εννοούμε πάντα από την ώρα που αρχίζει να βράζει το νερό).
 
9. Μετά πιάνουμε προσεχτικά ένα ένα σύκο, το στίβουμε λίγο να φύγει το πολύ νερό και του βάζουμε στο πίσω μέρος το αμύγδαλο ή ένα καρφάκι γαρύφαλλο.
 
Εγώ βάζω πιο πολλά γαρύφαλλα δεν μας αρέσουν τα αμύγδαλα.
 
10. Τότε τα ρίχνουμε στο σιρόπι και αφήνουμε να δέσει ένα τέταρτο, ίσως χρειαστεί λίγο ξάφρισμα.
Γλυκό του κουταλιού σύκο 4

11. ΠΡΟΣΟΧΗ τώρα, βάζουμε την κατσαρόλα στην άκρη, σκεπάζουμε με πετσέτα βαμβακερή και εφαρμόζουμε το καπάκι να κλείσει καλά. (Φωτογραφία).

Γλυκό του κουταλιού σύκο 6
12. Αφήνουμε οπωσδήποτε 24 ώρες κλεισμένο έτσι. 

14. Ανοίγουμε μετά και βλέπουμε ότι έχει φουσκώσει, δοκιμάζουμε αν έχει δέσει ρίχνοντας μια σταγόνα σε νερό και αν διαλυθεί δέστε το λίγο ακόμα.

Στο τέλος στείψτε μισό λεμόνι χυμό.