Γλυκ΄του κουταλιού βερύκοκο χωρίς ασβέστη

ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΒΕΣΤΗ.
Αυτή την συνταγή την έφτιαχνε η μητέρα μας παλιά.
 
Υλικά:
1 κιλό βερύκοκα,
1 κιλό ζάχαρη,
χυμό μισό λεμόνι για μέσα,
1 ποτήρι νερό,
αμύγδαλα ασπρισμένα,
4 λεμόνια για την προετοιμασία.
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο 5
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο 1
1. Πλένουμε καλά τα βερίκοκα.
 
2. Διαλέγουμε τα αγουρωπά.
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο 3
3. Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι όχι από την μυτερη μεριά, από το κοτσάνι προς τα πίσω σπρώχνουμε το κουκούτσι να βγει (φωτογραφία).
 
4. Τα βάζουμε σε νερό ίσα να τα σκεπάζει.
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο 2
5. Στίβουμε 4 λεμόνια καλά και ρίχνουμε και τις λεμονόκουπες μέσα.
 
6. Αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες ή όλη νύχτα να σφίξουν.
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο 4
7. Μετά σε κατσαρόλα ριχνουμε την ζάχαρη, το νερό και τα βερύκοκα αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά.
 
8. Τα έχουμε λίγο στραγγίσει και τους έχουμε βάλει μέσα ένα αμύγδαλο ή και δύο.
 
9. Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 10 λεπτά από όταν αρχίσει ο βρασμός.
 
10. Ξαφρίζουμε (θα βγάλει αφρό).
 
11. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα και καπάκι.
 
12. Όταν κρυώσει τελείως, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα βερύκοκα με προσοχή.

13. Συσκευάζουμε κανονικά.