7. Μετά σε κατσαρόλα ριχνουμε την ζάχαρη, το νερό και τα βερύκοκα αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά.
8. Τα έχουμε λίγο στραγγίσει και τους έχουμε βάλει μέσα ένα αμύγδαλο ή και δύο.
9. Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 10 λεπτά από όταν αρχίσει ο βρασμός.
10. Ξαφρίζουμε (θα βγάλει αφρό).
11. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα και καπάκι.
12. Όταν κρυώσει τελείως, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα βερύκοκα με προσοχή.
13. Συσκευάζουμε κανονικά.