Χαλβάς του μπακάλη!
με ταχίνι και σοκολάτα

ΧΑΛΒΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ!!
ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
 
Υλικά:
300 γραμμάρια ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη,
2 βανιλίες,
1 κ.σ. νερό,
500 γραμμάρια ταχίνι,
αμυγδαλα,
1 κουβερτούρα 125 γρμ.
 
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:
γάντι σιλικόνης,
θερμόμετρο
Χαλβάς ταχίνι 6
Χαλβάς ταχίνι 1
 
1. Αδειάζουμε το ταχίνι σε μεταλλική λεκάνη. 

2. Καβουρντιζουμε τα αμύγδαλα χωρίς φλούδα ή με αυτή.

3. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την γλυκόζη και τις βανίλιες. 

4. Ανάβουμε την φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια. 

5. Βάζουμε ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ το θερμόμετρο και μόλις φτάσει 118 βαθμούς αποσύρουμε από την φωτιά.

6. Τότε ριχνουμε το σιρόπι τμηματικά στο ταχίνι. 

7. Στην αρχή ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μετά φοράμε το γάντι σιλικόνης ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και ανακατεύουμε. 

8. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και λίγη τριμμένη κουβερτούρα 25 γρμ.

9. Ανακατεύουμε το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

10. Το βάζουμε στην φόρμα πατώντας καλά (φωτογραφία). 

11. Αφήνουμε να κρυώσει το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. 

12. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί με 1 κ.γ. λάδι και περιχύνουμε τον χαλβά.

13. Μπορούμε να μην βάλουμε σοκολάτα μέσα η και έξω. 

14. Μπορούμε επίσης να βάλουμε φιστίκια Αίγινας η αράπικα. 

Μπορούμε να βάλουμε μια κ.σ. κακαο προς το τέλος.
Χαλβάς ταχίνι 2
Χαλβάς ταχίνι 3
Χαλβάς ταχίνι 5