καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι 4

Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

 

Καλαμαράκια με Κοφτό Μακαρονάκι: Μια Υπέροχη Γεύση της Θάλασσας**

Τα καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, συνδυάζοντας τη φρεσκάδα της θάλασσας με την πλούσια γεύση των ζυμαρικών. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου και προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία γεύσης που ικανοποιεί τόσο τους λάτρεις των θαλασσινών όσο και τους λάτρεις των ζυμαρικών.

 

 

Υλικά:

– Καλαμαράκια καθαρισμένα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)

– 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα στο μούλτι (όχι λιωμένα)

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 1 ξυλάκι κανέλας

– 5 γαρύφαλλα

– 5 μπαχάρια

– Πιπέρι

– Αλάτι

– 1 ποτηράκι κρασί

– 2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο

– 1 πουμαρό ή τριμμένη ντομάτα και λίγο πελτέ

– 3 φύλλα δάφνης

 

 

### Προετοιμασία 

1. **Ζεσταίνουμε το λάδι**: Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

2. **Σοτάρουμε το κρεμμύδι**: Προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να ασπρίσουν.

3. **Προσθέτουμε τα καλαμαράκια**: Προσθέτουμε τα καλαμαράκια που έχουμε στεγνώσει με χαρτί κουζίνας. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

 

### Μαγείρεμα 

4. **Σβήνουμε με κρασί**: Ρίχνουμε το ποτηράκι κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5. **Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά**: Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξυλάκι κανέλας, τα γαρύφαλλα, τα μπαχάρια, το πιπέρι, το αλάτι, την πουμαρό ή τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ, τα φύλλα δάφνης και μισό ποτήρι νερό.

6. **Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά**: Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.

 

### Προσθήκη Μακαρονάκι

7. **Προσθέτουμε ζεστό νερό**: Ρίχνουμε δύο ποτήρια ζεστό νερό στην κατσαρόλα.

8. **Προσθέτουμε το μακαρονάκι**: Μόλις το νερό πάρει βράση, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαγειρευτούν τα μακαρονάκια.

 

### Σερβίρισμα

9. **Τελειώνουμε το πιάτο**: Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό, γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο ή τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

 

### Εναλλακτική Εκδοχή

– **Με ρύζι**: Αντί για μακαρονάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρύζι μακρύκοκο και να προσθέσετε τον άνηθο μέσα στο φαγητό κατά το μαγείρεμα.

 

 

Απολαύστε αυτή την εξαιρετική συνταγή που φέρνει τις γεύσεις της θάλασσας στο τραπέζι σας. Καλή σας όρεξη!

καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι 5

Βήμα 1:

Καθαρίζουμε (εάν δεν είναι καθαρισμένα) τα καλαμαράκια και σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι 2

Βήμα 2:

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμυδάκι. Σβήνουμε με κρασί.

καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι 3

Βήμα 3:

Προσθέτουμε την τομάτα και τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το μακαρονάκι συνεχίζοντας το βράσιμο σε μέτρια φωτιά.