Τα καλαμαράκια με κριθαράκι στην κατσαρόλα είναι ένα κλασικό φαγητό και πολύ νόστιμο. Συνδυάζει την τρυφερή γεύση των καλαμαριών με την υφή και τη γεύση του κριθαριού. Η παρασκευή του είναι απλή και γρήγορη, κάνοντας το ιδανικό για γεύμα καθημερινό.
ΥΛΙΚΑ:
Μισό κιλό καλαμαράκια (εδώ καθαρισμένα και κομμένα),
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο,
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ή κουτάκι πουμαρώ,
αλάτι,
πιπέρι,
1 ξυλάκι κανέλα,
5 γαρύφαλλα,
άνηθο ψιλοκομμένο,
λάδι,
1 ποτήρι κριθαράκι (εδώ δικό μου που το έφτιαξα σε μηχανή με δικά μου υλικά),
νερό,
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί.