Καλαμαράκια με κριθαράκι στην κατσαρόλα

Τα καλαμαράκια με κριθαράκι στην κατσαρόλα είναι ένα κλασικό φαγητό και πολύ νόστιμο. Συνδυάζει την τρυφερή γεύση των καλαμαριών με την υφή και τη γεύση του κριθαριού. Η παρασκευή του είναι απλή και γρήγορη, κάνοντας το ιδανικό για γεύμα καθημερινό.

 

ΥΛΙΚΑ: 

Μισό κιλό καλαμαράκια (εδώ καθαρισμένα και κομμένα),
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο,
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ή κουτάκι πουμαρώ,
αλάτι,
πιπέρι,
1 ξυλάκι κανέλα,
5 γαρύφαλλα,
άνηθο ψιλοκομμένο,
λάδι,
1 ποτήρι κριθαράκι (εδώ δικό μου που το έφτιαξα σε μηχανή με δικά μου υλικά),
νερό,
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί. 

kalamarakia-kritharaki 5
kalamarakia-kritharaki 4
  1. Ρίχνω το λάδι στην φωτιά να ζεσταθεί.
  2. Ρίχνω τα κρεμμύδια τα σωτάρω.
  3. Ρίχνω τα καλαμαράκια τα σωτάρω μαζί και σβήνω με κρασί. 
  4. Ρίχνω 1 ποτήρι νερό, βράζω. 
  5. Μόλις το πιεί ρίχνω την ντομάτα, τα μπαχαρικά εκτός το αλάτι. 
  6. Αφήνω να βράσει.
  7. Προς το τέλος ρίχνω τον άνηθο, το αλάτι, 2 ποτήρια νερό ζεστό.
  8. Αφήνω 5 λεπτά να βράσει. 
  9. Ρίχνω το κριθαράκι και αφήνω άλλα 10 λεπτά (το συγκεκριμένο τόσο θέλει). 
  10. Βγάζω από την φωτιά και αφήνω λίγο να τραβήξει. 
  11. Αν θέλουμε ρίχνουμε στο πιάτο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή και τυρί τριμμένο. 
kalamarakia-kritharaki 2
kalamarakia-kritharaki 3
kalamarakia-kritharaki 1