Καλαμαράκια με ρύζι

Καλαμαράκια με ρύζι. Ένα φανταστικό φαγητό από παλιά! Είναι τέλειο!!! Το ίδιο φαγητό γίνεται και με κριθαράκι.

Υλικά:
μισό κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα,
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στο μούλτι η ψιλοκομμένο,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή φρέσκια ντομάτα,
μισό ποτήρι του νερού λάδι
1 ποτήρι ρυζι Καρολίνα η κίτρινο,
αλάτι και πιπέρι,
5 γαρύφαλλα,
1 ξυλάκι κανέλλα,
1 ποτηράκι κρασί.
kalamarakia ryzi 3
kalamarakia ryzi 1
Τα πλένουμε πολύ καλά, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε κομματάκια.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καλαμαρακια στο λάδι σβήνουμε με κρασί.
kalamarakia ryzi 2
Ρίχνουμε τα μυρωδικά και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό.
Μόλις βράσουν συμπληρώστε 2 ποτήρια ζεστό νερό και ρίξτε το ρύζι.
kalamarakia ryzi 4
Για τις νέες κοπέλες γράφω πως καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα μικρά. Τραβάμε το κεφάλι και στην μία άκρη είναι μια κύστης μαύρη, την αφαιρούμε, στο κεφάλι πάνω έχει ένα μάτι το οποίο πιέζουμε και αφαιρούμε.(Φωτογραφία). Μετά πιάνουμε το κόκκαλο του και το βγάζουμε, αν κοπεί μέσα ανοίξτε με το μαχαίρι να βρείτε το υπόλοιπο.
Πλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε καλά.